Skip to content

Helsingborgarna bakom avtalet.

Varför behöver vi skapa förändring i vår vardag och hur spelar det roll för Helsingborg?

Möt Helsingborgarna bakom Helsingborgarnas klimatavtal.

Hanna Bergström (grundare, styrelsemedlem)

Hanna driver till vardags Bruket Kaffebar, där gänget ofta träffas. Hon har även varit med och startat upp Matkooperativet, och skrivit två kokböcker.

Jessica Viktorsson (grundare, styrelsemedlem)

Jessica brinner för att göra klimatfrågan till en fråga för alla, och koppla ihop människor oavsett bakgrund med ett klimatengagemang.

Tove Wallin (grundare, vilande medlem)

Tove är lärarstudent med siktet inställt på att undervisa i matematik och svenska som andraspråk. Hon är tvåbarnsmamma som sedan barnsben varit medveten om miljön.

Rebecca Arfwedson (grundare, styrelsemedlem)

Rebecca är klimatavtalets kommunikationsguru. Hon blev kvar i Helsingborg efter studierna. Hon drivs av handling framför prat, vilket är precis vad avtalet handlar om.

Patrik Boström (grundare, vilande medlem)

Patrik är ingenjör som varit intresserad av klimat och miljö sedan högskolan. Han älskar att grotta ner sig i fakta och är väldigt insatt i väldigt mycket.

Jamie Henderson (grundare, vilande medlem)

Jamie är en energifylld person som älskar att ta konkret action. Han har läst permakultur och är väldigt intresserad av hållbart jordbruk och livsmedelsproduktion.

Sara Rondahl (grundare, styrelsemedlem)

Sara har sitt ursprung på Gotland. Hon är utbildad språkvetare, biblioteks- och informationsvetare och yogalärare. Hon är van föreningsmänniska och har brunnit för klimat- och miljöfrågor så länge hon kan minnas.